неделя, 28 април 2024 г.

Д-р Мирослав Ненков: Две години се даваше думата на идиоти!

Снимки: интернет

„Тази бомба е заложена много години назад в нашия регион – да не възприемаме здравето, а „Голф“ 4 като най-ценното. Желанието да бъдеш публичен и да кажеш на майка си на село, че те дават по телевизора, за да говориш как няма вирус, се оказа решаващо. На почти всеки лекар се е случвало да му казва пациент „не ми давай кислород, защото вреди на белия дроб“. Това е все едно да си жаден и да не пиеш вода, защото някой титан на мисълта в интернет го е написал“. Това заяви бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

„Има много силна политическа намеса в цялата работа. Бойко Борисов спря една от ваксините, за която нямаше доказателства, че от нея могат да се получат усложнения. И хората стоят и гледат по телевизията и си мислят, че лекарите само точат касата, а политиците разбират от медицина. Нашето мнение не беше потърсено. Големите и тежките медии даваха глас на пълни идиоти, каза още той пред bTV.

Създаденият навик да ходим с маски може да ни обогати и да ни подготви за есента, когато ще се пазим от други вируси, не е задължително да са от Китай. Маската стана малко по андрешковски символна. Натрупахме опит с гадната болест, но лекарите и сестрите не получават повече пари. Ако знаех какво ще се случи през есента, щях да си взема едно кило боб и да хвърлям, за да кажа, но няма да е същата като миналите“, шеговито посочи Ненков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html