петък, 3 май 2024 г.

Отстраниха двамата служители на ДАНС, уличени в шпионаж

Отстранени са двамата служители на ДАНС, разследвани за шпионаж в полза на Русия. Те са началници на сектор и отдел в агенцията, съобщи нейният председател Пламен Тончев.
„Предприети са мерки въпросните наши служители да не бъдат допускани до сградата. В момента те са отстранени от работа“, заяви Тончев.
Той допуска, че след този случай ще има още руски дипломати, които ще бъдат обявени за персона нон грата у нас. Тончев потвърди, че в четвъртък в ДАНС са влезли следователи от Националната следствена служба и са иззели компютърна техника.
„Искам да уверя обществото, че ДАНС има изключително добре изграден механизъм за вътрешен контрол и не се колебаем да предприемем действия, включително срещу наши служители, независимо какво ни коства това. Целта е да можем да изчистим структурите на Агенцията от елементи, които нямат място в нея“, каза още Тончев.
Той заяви, че разработката е изцяло на ДАНС и на Дирекция „Вътрешна сигурност“. След събраните данни от страна на Агенцията, в сряда следобед информирахме Прокуратурата. На база на нашите данни вчера е образувано досъдебно производство и са предприети необходимите действия“, каза Тончев.
Източник: nova.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html