четвъртък, 2 май 2024 г.

Украински генерал иска да се предаде, за да спаси децата в Мариупол

Снимки: БГНЕС; интернет

На фона на ескалиращата война между Русия и Украйна, град Мариупол поема най-големия удар на силите на Москва. Украинският генерал от полицията Вячеслав Аброскин предложи да се предаде като заложник на руските войски в замяна на евакуацията на деца от пристанищния град.

На фона на съобщенията, че 90% от Мариупол е разрушен, а хуманитарната криза нараства, Аброскин направи изявление в четвъртък, че още преди началото на войната в края на февруари той е обещал на жителите да защити града. Това съобщиха от изданието Republic World.

Подчертавайки, че в Мариупол има „много деца“, които „ще умрат в следващите дни“, ако не бъдат спасени сега, украинският генерал призова „руските окупатори“ да му предоставят възможност да изведе децата от града. Той поиска да го допуснат в Мариупол за 3 дни и да организира тяхната евакуация. Наблягайки отново на това руските войски да обмислят предложението му, украинският генерал заяви, че е в списъка със санкции на Москва.

Публикацията му във Фейсбук гласи: „Апелирам към руските окупатори – дайте ми възможност да изведа децата от Мариупол. Вместо живите деца – аз предлагам себе си. Аз съм полицейски генерал, който директно организира протест срещу вас в Донецк от 2014 до 2018 г. Включен съм във вашия списък със санкции. Вие ме издирвате. Организирахте опит да бъда елиминиран. Десетки ваши хора бяха убити и хиляди ваши помощници бяха задържани в мое присъствие“, написа Аброскин и добави: „Животът ми принадлежи само на мен и го предлагам в замяна на живота на децата, които все още са в Мариупол“.

Източник: otgrada.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html