събота, 27 април 2024 г.

Северна Македония изхвърли Италия, на крачка е от световно първенство

Снимки: БГНЕС; Ройтерс

Северна Македония е на крачка от класиране на световното първенство, след като стигна финалния кръг на плейофите. В Палермо комшиите поднесоха голямата изненада, побеждавайки Италия с 1:0. В герой се превърна Александър Трайковски, който отбеляза единственото попадение във втората минута на добавеното време.

За място на Мондиал 2022 Северна Македония ще спори с Португалия, който победи Турция с 3:1. Двата тима ще се срещнат в Порто на 29 март. За европейския шампион това ще бъде второ поредно световно първенство, на което тимът няма да участва.

Северна Македония игра на голямо първенство за пръв път на Евро 2020, а сега ще се опита да се пребори за такова и на световни финали. В Палермо тимът на Благоя Милевски отправи само четири удара, от които два точни.

Роберто Манчини – селекционерът на националите на Италия, бе крайно разочарован от загубата „Много съжалявам за момчетата. Обичам ги дори повече, отколкото през юли. Те са страхотни и благодарение на тях този отбор има бъдеще. Триумфът през юли бе най-хубавият момент в кариерата ми, а тази загуба е най-голямото ми разочарование. Във футбола понякога се случват такива невероятни неща. Направихме всичко възможно да спечелим, но не се получи. Трудно ми е да говоря в този момент. В момента разочарованието е твърде голямо, за да мисля за бъдещето си. Нека мине някакво време“, каза още Манчини.

Напред продължава и Уелс, който победи Австрия с 2:1. Гарет Бейл вкара два гола за уелсците, а попадението на Австрия беше автогол на Бен Дейвис.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html