петък, 3 май 2024 г.

„Манчестър Сити“ е най-богатият клуб в света

Снимки: Туитър
„Манчестър Сити“ за първи път в своята история се премести на върха на най-богатите клубове в света, в списъка на „Deloitte“, цитиран от dsport.  „Гражданите“ заеха мястото, което до този момент заемаше „Барселона“. Каталунският гранд падна с три места до четвъртата позиция заради настоящата си финансова криза. Общият годишен приход на „Сити“ за сезон 2020/21 е от 571,1 милиона паунда.
Тази цифра го постави пред „Реал“ (Мадрид), чийто годишен приход се равнява на 537,7 милиона паунда. „Манчестър Сити“, който беше шести в класацията преди 12 месеца, е едва четвъртият отбор, който оглавява списъка на най-богатите.
„Реал“, „Барселона“ и „Манчестър Юнайтед“ са единствените други клубове, които са обявявани за най-богатия отбор в света според измерванията на „Deloitte“. В последното издание на класацията „Юнайтед“ се нарежда на пето място. Баварците са трети. „Ливърпул“, „Челси“ и „Тотнъм“ също влизат в Топ 10, като съответно заемат седмо, осмо и десето място. Шести и девети са ПСЖ и „Ювентус“.
Но дори и най-големите клубове бяха засегнати от пандемията на коронавируса. „Deloitte“ изчислява, че клубовете са пропуснали около 1,43 милиарда паунда приходи през последните два сезона. Но въпреки това приходите от телевизионни права са достигнали рекордните 3,7 милиарда паунда в най-добрите европейски лиги.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html