четвъртък, 2 май 2024 г.

Борисов е арестуван за изнудване, ГЕРБ се вдига на протест

Снимки: БТА; Булфото

Бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова също са задържани с мярка за неотклонение за 24 часа, потвърди адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков на излизане от сградата на Главната дирекция „Национална полиция“, където се намира бившият премиер. В отговор на въпрос той уточни, че няма информация дали и бившият шеф на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова е задържана.

Менков обясни, че Борисов е задържан по сигнал на гражданското сдружение „БОЕЦ“ от декември до вътрешния министър и като основание за задържането му е посочен текстът от Наказателния кодекс, който се отнася за изнудване. Не е посочено обаче кое е изнудваното лице, кога и как е станало това, каза адвокатът. По думите му досега единственото действие по производството е било разпит на премиера Кирил Петков като свидетел.

ГЕРБ пък свиква протестна акция пред сградата на Министерския съвет днес в 9:00 ч. Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов призова всички членове и симпатизанти на формацията и всички български граждани, които ценят демокрацията, да отидат на протеста. „Да защитим законността и демокрацията в страната и да започнем свалянето на тази власт“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html