петък, 3 май 2024 г.

Путин трябва и ще се провали

Снимки: интернет
Президентът Владимир Путин „трябва и ще се провали“, заявиха висшите лидери на Европейския съюз в петък, когато се договориха за нови санкции заради инвазията му в Украйна. Според тях той се опитва да върне континента към ерата на империите и конфронтацията.
Лидерите на блока се договориха да наложат нови икономически санкции, като се присъединят към САЩ и други в предприемането на нови стъпки, сред които ограничаване на достъпа на Русия до технологии, замразяване руски активи в блока, спиране достъпа на руски банки до европейските финансови пазари, което ще увеличи цената на заемите на Русия и ще повишат инфлацията там, финансови санкции, насочени към 70% от руския банков пазар и ключови държавни компании, включително в областта на отбраната, както и спиране на продажбите на самолети и резервни части за гражданската авиация.
Урсула Фон дер Лайен каза също, че ограниченията на износа за Русия ще навредят на петролния й сектор, като спрат достъпа до материали, от които се нуждае от ЕС за нейните петролни рафинерии. Това с течение на времето ще доведе до изчерпване на приходите от рафиниране на петрол в Русия, каза тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html