четвъртък, 2 май 2024 г.

Петър Стоянов: Крайната неувереност между ”туткането” и ”тюхкането” парализира националните ни интереси

Кадри: БНТ

„Обезпокоен съм от начина, по който нашето обществено мнение започва отново да изпитва съмнение. Да се чуди как да избира между НАТО и Русия… Точният въпрос е какво искаме ние българите, за да станем по-привлекателна страна“, каза президентът Петър Стоянов (1997-2002) в студиото на ”Денят започва с Георги Любенов”.

Според него винаги се „туткаме“ преди да вземем голямо решение и започваме да се „тюхкаме“, след като сме го взели. „Тази крайна неувереност между „туткането“ и „тюхкането“ непрекъснато парализира нашите национални интереси. Вече сме членове на НАТО и на ЕС, да спрем с „тюхкането“, призова Стоянов. По думите му това се дължи на факта, че България е подложена на чужда пропаганда.

„Днес две неща ми идват на ум. И в България, не знам защо, и в Скопие – знам защо се внушава една съвършена неистина – че България спира Република Северна Македония към ЕС. Всъщност РСМ и Албания имат много дълъг път към Европа“, категоричен бе бившият президент. „Ние трябва да продължаваме да помагаме на РСМ и Албания, да изпълнят критериите за членство. Нашите отношения с тях не спират до тук и ние трябва да сме наясно с това“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html