понеделник, 6 май 2024 г.

„Лудогорец“ отказа „Арда“ за 39 минути

Снимки: Dsport

„Лудогорец“ започна по убедителен начин 2022 г., разгромявайки „Арда“ с 4:0 в Кърджали. Всички голове паднаха до 39-ата минута на първото полувреме. Мачът беше и официален дебют за Анте Шимунджа начело на „Лудогорец“.

Още до 12-ата минута гостите водеха с 2:0 след голове на Сотириу и Оливейра. В 23-ата минута Алекс Сантана добави трети гол за шампионите, а шест преди почивката се разписа и Мануел Шоу. След паузата „Лудогорец“ вкара още веднъж, но попадението на Сотириу беше отменено заради засада.

За разградчани успехът бе 15-и от началото на сезона.

„Беше труден мач. Знам, че „Арда“ има млад отбор, който иска да се бори. Днес ние бяхме на добро ниво. По-добро първо полувреме отколкото второ, но това е нормално – направихме и някои промени, искахме да дадем игрово време на футболистите. Днес беше важен мач за нас. Искахме да спечелим и се радваме, че го направихме. Радвам се за играчите. И те, и аз работим много усилено. Вече работя един месец с тях, познавам ги. Матиас Тисера ще внесе повече конкуренция в състава. Опитвам се да мисля само за „Лудогорец“. От утре започваме да мислим за мача с „Черно море“, защото няма как да влияем на останалите“, каза Шимунджа след двубоя.

Източник:  dsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html