понеделник, 29 април 2024 г.

Везенков удари шампиона в Евролигата

Снимки: euroleague.net
Най-добрият български баскетболист – Александър Везенков, и неговият „Олимпиакос“ победиха шампиона в Евролигата! Гръцкият гранд се наложи драматично с 87:85 над гостуващия „Анадолу Ефес“. Инфарктният успех дойде след продължения и тройка със сирената на Костас Слукас. Именно той бе най-резултатен за „Олимпиакос“ с 23 точки, а Везенков допринесе с 16 точки и 8 борби. За турците над всички бе Тибор Плайс с 14 точки.
Така „червено-белите“ записаха втора поредна и общо 14-а победа от началото на сезона в Евролигата, в който допуснаха и 9 загуби до момента. „Анадолу Ефес“ е с баланс от 12/12.
Тимът от Пирея имаше аванс от 26:17 след първата четвъртина, но на полувремето преднината му беше стопена само до точка при 42:41. Оттам нататък играта бе равностойна и се движеше предимно кош за кош, а спорът навлезе в продължения.
„Олимпиакос“ губеше с точка секунди преди края, но тогава блесна Слукас, който отбеляза тройка в сетния миг. В следващия кръг Везенков и компания приемат „Олимпия“ (Милано), докато „Анадолу Ефес“ е домакин на „Макаби“ (Тел Авив).
Източник: btvnovinite.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html