понеделник, 29 април 2024 г.

Олимпийците ни останаха с един по-малко

Снимка: goguide.bg; БОК
Олимпийците ни в Пекин останаха с един по-малко, след като се оказа, че ски бегачът Симеон Деянов няма да може да се възстанови и да пристигне в Китай. Той даде положителна проба за коронавирус малко преди тръгването за олимпиадата, след като слезе от лагер на Белмекен. След това обаче развил симптоми и кръвните тестове показали, че му е необходимо по-сериозно лечение, което не допуска пътуване към този момент.
Коронавирусът продължава да е най-сериозният проблем на игрите, като за първи път броят на дневните проби премина 55. 26 са от олимпийските села, като 13 от тях са на пристигащи и още 13 от дневните тестове.
Заради това Германия загуби всички шансове за отборното състезание във фигурното пързаляне, след като Нолан Зигерт даде положителна проба и това бе единствената им спортна двойка. Партньорката му Минерва Фабен Хасе е изолирана.
Двама от съперниците на Владимир Зографски от Чехия – Виктор Полашек и Честмир Кожишек, също са в изолация.
Заради това двамата не участваха на тренировката, като това направиха още шестима, но за тях не са ясни причините. Влади Зографски направи доста стабилни резултати, като в първия си опит прелетя 96,5 метра, а във втория – 101 метра и зае 23-о и 18-о място в класирането.
122,7 км/ч успя да развие Павел Ангелов в последните две тренировки за състезанието при шейните. Но времената му остават близки. Българският състезател призна, че има проблеми с третия вираж на улея.
Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html