понеделник, 29 април 2024 г.

Само 14 „против“ Христо Иванов да е лидер на „Да, България“

Снимки: БГНЕС; actualno.com

Христо Иванов остава лидер на „Да,България“. Той бе единствен кандидат за поста председател на партията по време на днешната национална конференция. 692 от делегатите гласуваха „за“, 14 бяха „против“, а 41 гласуваха „въздържал се“.

„Считам това за огромен ангажимент. Сравнително младата политическа организация смята, че имам недовършена работа, която мисля да довърша. Страната се трансформира, светът се трансформира, това ще доведе до нестабилности, които ще имат своето политическо измерение“, каза Иванов.

Основните приоритети пред него занапред са свързани с развитието на партията, надграждането на коалицията, постигане на максимални резултати в правосъдието, електронното управление, българите в чужбина, съдебната реформа и намирането на конституционно мнозинство.

Той заяви, че приема като негова отговорност неуспехите на „Да, България“ от последните избори. „Очевидно не успяхме да реагираме на появата на нов политически играч. Не успяхме добре да отиграем комбинацията между парламентарни и президентски избори, които влязоха в сложно взаимодействие“, поясни лидерът на „Да, България“. Според Иванов в следващите три години партията трябва да продължи работи за полагането на основите на една нова България. В самия край на словото си лидерът на „Да, България“ за първи път намекна, че са възможни нови предсрочни парламентарни избори. В контекста на политическите предизвикателства пред партията, той заяви „с много висока сигурност ни предстоят предсрочни избори“.

Припомняме, че до оставката му на 15-и ноември се стигна след като на последните парламентарни избори през ноември формацията получи по-малко гласове, отколкото на предходните през юли.

Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html