сряда, 1 май 2024 г.

„Левски“ направи равен с първия в Словения, Наско и Илиана на мача

Снимки: Dsport

„Левски“ записа равенство и в третата си контрола на турска земя. „Сините“ и словенският „Марибор“ не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2. В първите две проверки столичани записаха равенства 1:1 – първо срещу „Гурник“, после срещу чешкия „Бохемианс“. В момента „Марибор“ е лидер в словенското първенство и е сред основните фаворити за шампионската титла.

Левскарите поведоха с гол на Хосе Кордоба десетина минути преди почивката, но в 42-рата минута Ян Репас възстанови равенството. Словенците стигнаха до пълния обрат в резултата още преди почивката с гола на Джордже Иванович. В 77-ата минута Здравко Димитров се разписа, за да оформи крайния резултат.

Пълни 90 минути за Левски записа най-новото попълнение в редиците на Станимир Стоилов – Филип Кръстев. Неофициален дебют със синята фланелка направи и Велтон. Мъри заложи на доста млад състав, като през първото полувреме под рамката на вратата беще 17-годишният Пламен Андреев, който бе и с капитанската лента.

Двубоят в Белек беше изгледан от мажоритарния собственик Наско Сираков, който беше придружен от своята съпруга Илиана Раева.

„Чувствах се много добре, че отново успях да запиша минути. Беше важно за мен. Мисля, че в отбора има качество и потенциал. Днес направихме грешки и не играхме най-добрия си футбол, но мисля че с изчистването на грешките ще покажем по-добро лице в шампионата. Макар и в неофициален мач, разбира се, че синият екип тежи. Това е клуб с уникална история, публика и очаквания. Кондиционно се чувствам доста добре. За първи мач бях на много добро ниво“, каза след срещата Кръстев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html