неделя, 28 април 2024 г.

Цацаров: Тръгвам си заради Христо Иванов

Снимки: Фейсбук

Над два часа продължи изслушването на Сотир Цацаров – първото, след като той депозира своята оставка и се оттегли като шеф на КПКОНПИ. Пред депутатите той посочи няколко мотива. Главният са критиките и нападките, които той е получил през годините от определени лица, основно от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. „Не ми е била детската мечта да съм председател на КПКОНПИ, искам отново нормален живот“, каза още Цацаров.

Оставката му е предшествана от отнетия му достъп до класифицирана информация. Според него зад решението на Кирил Петков стои сигнал от вътрешния министър Бойко Рашков. За нея той е уведомил всички парламентарни групи, без тези на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

„Проверка има. Тя касае няколко поредни недекларирания на обстоятелства. На първо място е имало непосочване в декларацията при проверката, която е осъществена на всички влогове, които той е съпругата му притежават. Т.е. на практика е имало информация за налични средства по влогове, която е установена при проверката и която не е фигурирала в декларацията”, заяви Цацаров по адрес на Рашков.

Въпреки че от 1 март Цацаров се връща на работа като прокурор, той отново няма да има достъп до класифицирана информация. Ще търси правата си в съда за отнемането на допуска му до нея.

Източник:  bgonair.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html