сряда, 1 май 2024 г.

От „Възраждане“ демонстративно влязоха в парламента без сертификати или тестове

Кадри: Евроком
От групата на ”Възраждане” демонстративно влязоха в парламента, без да предоставят зелени сертификати и тестове, в разрез с правилата. Припомняме, че от 24 януари е задължително да се покаже зелен сертификат на влизане в сградите на Народното събрание. Това правило бе прието от самите депутатите, след около месец и половина обсъждане.
В понеделник стана ясно обаче, че НСО няма право, както и задължение да проверява дали народните представители имат такъв сертификат. Така те ще могат да влизат и без него, въпреки че е задължителен, за разлика от останалите граждани.
„Ние се борим това да отпадне за всички българи. Ще влезем, както влизаме всеки ден. Тези сертификати са противоконституционни“, обяви зам.-председателят на партията Цончо Ганев.
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов сравни мярката „зелен сертификат“ със забраната от 1941 г. година в сградата на парламента да влизат евреи.
По-рано през седмицата, председателят на Народното събрание – Никола Минчев обяви, че ще „разчита на моралната съвест на народните представители“.
Иначе, около 30 служители на Народното събрание и депутати са се тествали досега в мобилните лаборатории до сградата.
Източник: frognews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html