сряда, 1 май 2024 г.

Отиде си легенда на „Берое“, вкарал дузпа на Дино Дзоф

Снимки: БЛИЦ
Почина легендарният Георги Стоянов – Бръснаря, съобщава официалният сайт на „Берое“. Само след няколко дни, на 10 февруари, легендата на старозагорци щеше да навърши 67 години. 
Бръснаря е донесъл много радост на всички в Стара Загора и на всички, обичащи българския футбол. Той е футболистът, който бележи във вратата на Дино Дзоф от дузпа при успеха на „Берое“ с 1:0 над „Ювентус“ на 24 октомври 1979 година.
Мачът върви към края си, а италианците вече се радват, че са се отървали без гол. И точно тогава Джентиле изпуска Петков, след което се вижда принуден да го събори в наказателното поле. Съдията Ешвайлер от Австрия е категоричен – дузпа в 81-ата минута. Малко по-късно реферът прави реверанс към италианците, като показва червен картон на Теньо Минчев и по този начин лишава „Берое“ за реванша от най-добрия му защитник. „На място се разбрахме, че аз ще изпълнявам наказателния удар. Странно, срещу мен бе Дино Дзоф, един от най-големите вратари на века, но аз бях уверен, че ще му вкарам гол“, спомня си Бръснаря след години.
Българският тим обаче губи с 0:3 на реванша в Торино и отпада на 1/8-финалите в турнира КНК.
Бръснаря играе за „Берое“ в периода 1975-1985 г. Халфът има 320 мача за тима във всички турнири и е реализирал 64 попадения.
Източник: blitz.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html