сряда, 1 май 2024 г.

22-годишен нападател от Колумбия подписа с ЦСКА

Снимки: cska.bg

ЦСКА подсили редиците си с още един латиноамерикански футболист. След бразилеца Маурисио Гарсес, днес официален договор с армейците сключи и колумбиецът Браян Морено Алварес. Той е на 22 години и идва от първодивизионния „Атлетико“ (Уила) в родината си, където в последните 12 месеца изигра общо 41 мача и отбеляза 9 гола.

„Морено, както е познат във футболните среди, ще внесе допълнителна конкуренция и острота в офанзивния вал на „червените“. Той може да играе в предни позиции като нападател, но също така и по фланговете като крило. След като бяха уредени  последните формалностите около преминаването му,  футболистът веднага замина за Турция, а от утре ще започне тренировки с новите си съотборници“, написаха на сайта си „червените“. Финансовите параметри на този етап не са разкрити.

Морено е трябвало да се присъедини доста по-рано към ЦСКА, но е дал положителен тест за COVID, което го е поставило под карантина. През миналия сезон е отбелязал 10 гола в 42 мача за „Атлетико“ (Уила), но отборът завърши на последно място в Клаусура и изпадна. През 2020 г. нападателят е реализирал 7 гола в 24 мача за „Атлетико“.

Източник: cska.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html