сряда, 1 май 2024 г.

ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради Украйна, премиерът свиква Съвета по сигурността

Снимки: Фейсбук

„С тези кораби в Черно море туризмът да го забравим. Ние не знаем можем ли да осъмнем в състояние на война. Аз съм противник на войната. Президентът, премиерът, министърът на отбраната, външният министър трябва да са в Брюксел, за да защитават позицията ни“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Събрали сме подписи и искаме свикване на извънредно заседание на Народното събрание, обяви Борисов. „Дрънкат се оръжия на границата. Когато се разхождат бойни кораби в Черно море – те ще се срещнат“, прогнозира председателят на ГЕРБ. „Кой ходи на почивка, когато над главата му летят F-35. В Народното събрание външният министър трябва да каже водят ли се някакви разговори“, допълни Борисов.

По-късно от пресслужбата на Министерски съвет съобщиха, че премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността утре – 25 януари, от 16:30 ч. Участниците ще обсъдят именно напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса. Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя. Неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност.

Утре Петков ще има и задачата да заседава заедно с представители на правителството на Северна Македония, начело с премиера Димитър Ковачевски. Той е на двудневно посещение в София, след като на 18 януари Кирил Петков направи визита в Скопие.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html