сряда, 1 май 2024 г.

Георги Петков: Най-хубавото в „Левски“ е Мъри

Снимка: levski.bg

Капитанът на Славия Георги Петков даде интервю пред Sportal TV в Алания, където играчите на Златомир Загорчич провеждат зимната си подготовка. Ветеранът определи като най-сладък момент от кариерата си спечелването на Купата на България през 2018 г., когато „белите“ надвиха с дузпи „Левски“.

Бившият страж на „сините“ говори и за тима на Станимир Стоилов. Интересно Петков не включи победителя в анкетата за „Футболист на годината“ Кирил Десподов в своя импровизирана тройка за най-добрите в родния футбол през 2021 г. „Купата със „Славия“ ми е най-сладка! Да, печелил съм титли с „Левски“, играл съм в Шампионската лига, имам четвъртфинал за Купата на УЕФА, но със „Славия“ спечелихме само с български момчета. Това прави нещата различни – в „Левски“ тогава бяха Жорди Гомес, Обертан и т.н., а ние бяхме само българи, имаше юноши на „Славия“.

Ситуацията в „Левски“ сега? Най-хубавото нещо в „Левски“ е назначението на Станимир Стоилов, цяла „синя“ България се обедини около това нещо. Мисля, че в момента това държи „Левски“. С помощта на феновете засега се справят, не мога да кажа как ще бъде занапред ситуацията в клуба, но се привличат нови футболисти, прави се отбор, наблюдавам контролите, когато мога. Най-хубавото нещо в момента е Мъри Стоилов и спасението на „Левски“ е покрай него“, заяви Георги Петков пред нашата камера.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html