сряда, 1 май 2024 г.

Христо Иванов е единствен кандидат за лидер на „Да, България“

Снимки: интернет
Христо Иванов – председателят в оставка на партия „Да, България“, е единственият кандидат за председател на формацията преди предстоящата Национална конференция на партията. Това става ясно от публикуваната в партийния сайт информация за кандидатите за предстоящата конференция.
„Да, България“, която е част от обединението „Демократична България“, се събира на 29 януари, за да избере ръководните си органи – председател, Национален съвет, Национална контролна комисия. И макар да има 133 кандидати за Националния съвет на партията и 14 за Контролната комисия, за лидер единствен кандидат остава Христо Иванов, който след изборите през ноември подаде оставката си от поста.
Причина за това беше лошият електорален резултат на „Демократична България“, както и загубата в „персоналната“ битка, която Иванов поде срещу кандидата на ДПС за Велико Търново Делян Пеевски. Иванов е начело на „Да, България“ още от самото основаване на партията, като още след подадената от него оставка мнозина предположиха, че той ще запази в крайна сметка лидерския си пост.
Оставки имаше и в ръководствата на другите две партии от „Демократична България“ – „Зелено движение“ и ДСБ. Техните конгреси са насрочени за февруари и март.
Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html