четвъртък, 2 май 2024 г.

Германец официално пое „Манчестър Юнайтед“

Снимки: Туитър

„Манчестър Юнайтед“ обяви официално назначаването на Ралф Рангник за мениджър на тима до края на сезона. Клубът преговаряше с германеца след уволнението на Оле Гунар Солскяр. Той ще започне да води отбора, когато получи работна виза за Великобритания. Рангник ще бъде мениджър до края на сезона, а след това ще продължи в ролята на консултант за две години.

„Ралф е един от най-уважаваните треньори и иноватори в европейския футбол. Той беше първият ни избор за временен треньор, имайки предвид неговите лидерски качества и технически умения“, коментира директорът на клуба Джон Мъртоу пред официалния сайт на „червените дяволи“.

Рангник поема отбора на осмо място във Висшата лига. „Развълнуван съм да започна работа в „Манчестър юнайтед“ и концентриран върху това да направим този сезон успешен. В тима е пълно с талантливи играчи, като има отличен баланс между опит и младост. Усилията ми през следващите шест месеца ще бъдат насочени към това футболистите да разкрият пълния си потенциал. Не само индивидуално, но и като отбор“, коментира Рангник.

От клуба уточняват, че до изчистване на детайлите по работната виза първият тим ще бъде воден от Майкъл Карик. На 2 декември „червените дяволи“ приемат „Арсенал“, а три дни по-късно са домакин на „Кристъл палас“.

The Guardian пише, че пристигането на Рангник може да промени сериозно ролята на Кристиано Роналдо в отбора. 36-годишният португалец бе оставен на пейката и влезе като резерва в 64-ата минута в последния мач на „Юнайтед“ срещу „Челси“ този уикенд. „Идеята е отбор, без индивидуалисти“, е казвал германецът, който мрази самодоволството и усещането, че си прикован на едно място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html