четвъртък, 2 май 2024 г.

45 загинали, 7 са в „Пирогов“ след адска катастрофа на „Струма“

Пътнически автобус със северномадеконска регистрация се запали на АМ Струма край село Боснек. Има 45 загинали. Инцидентът е станал около 3 часа сутринта. Има 7 оцелели, които са настанени в „Пирогов“. Най-младият пациент е на 15-годишна възраст.
Автобусът е влязъл в страната през граничен пункт „Капитан Андреево“.
Движението по магистралата в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“ е ограничено в двете посоки.
Автобусът е скъсал около 50 метра мантинела в участъка на инцидента, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров пред журналисти. „Виждаме мокър е участъкът. От самия автобус има скъсана над 50 метра мантинела. Изказваме съболезнования към близките. Причините могат да бъдат много. Трасето е мокро. Този участък е с много голям наклон надолу. Вали от вчера така слабо. Не мога да кажа дали това е причината, но причините могат да бъдат много. Сега ще отида на мястото на инцидента“, посочи Владимиров. „Често стават инциденти в този участък. Това трасе е едно от тежките в нашата страна. Той е с огромна денивелация тук и на около 2 км по-надолу. Този участък е на републиканската пътна мрежа. Той има концентрация на ПТП и е тежък. Това, което са могли да направят от АПИ за него и предполагам, че са го правили, е хубава маркировка, здрави мантинели и добро асфалтово покритие“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html