събота, 4 май 2024 г.

Вратарят на „Ботев“ (Враца) отчая „Левски“ за 0:0

Снимки: Dsport

“Левски“ и „Ботев“ (Враца) не се победиха, завършвайки 0:0 в последния мач от 15-ия кръг на Първа лига. „Сините“ доминираха, но вратарят на гостите Красимир Костов направи множество спасявания и така запази равенството до края на срещата на стадион „Георги Аспарухов“.

Костов, който спаси дузпа на Борислав Цонев, а освен това направи редица ключови намеси, като по този начин донесе точката на своя тим. Колегата му от другата страна на терена Николай Михайлов нямаше толкова работа, но също беше на висота при малкото положения за тима на Дани Моралес. Той също спаси дузпа, като не разреши на Дориан Бабунски да се разпише от 11-метров наказателен удар.

„Не сме доволни от резултата. Имам забележки към началото на мача, когато стартирахме доста разконцентрирано. След 30-ата минута и след второто полувреме имахме преимущество и повече положения, но не успяхме да ги реализираме. За съжаление такива неща се случват във футбола“, коментира след срещата треньорът на „сините“ Станимир Стоилов.

„Всички от отбора се трудихме и затова се получи резултатът. „Левски“ ни натисна и имаше повече възможности от нас, но и ние имахме шансове и можехме да победим. Днес имах ден и се радвам. Благодаря на Господ, че ми помогна да запазя вратата си суха. Всичко в нашия отбор е наред. Тук е моментът да благодарим на ръководството и феновете, че ни помагат. Няма излишно напрежение. Надявам се да победим в следващия мач“, каза стражът Костов.

Освен изпуснатите 3 точки, „Левски“ загуби и Георги Миланов. Халфът напусна терена още преди почивката със силни болки в коляното и бе изнесен на носилка. Тепърва ще се разбере колко време ще отсъства. Равенството попречи на „сините“ да съкратят изоставането от Топ 6, където „Берое“ е с 21 точки, а столичният гранд остана с 18.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html