понеделник, 6 май 2024 г.

Българска волейболистка постави световен рекорд

Снимки: Инстаграм

Волейболната ни националка Христина Вучкова постави световен рекорд! Тя и съотборничките й от италианския „Имоко“ (Конеляно) записаха 74 поредни мача без загуба.

Приносът на българската централна блокировачка е съществен. Тимът постигна поредната победа в шампионата с 3:0 (13, 11, 20) над „Тренто“. Конеляно няма загуба във всички турнири от почти две години насам. Досегашното постижение се държеше от турския „Вакъфбанк“ – 73.

„Знаех в какъв отбор идвам: най-силният в света за миналата година. Трябваше да се доказвам във всяка тренировка, всеки ден, но се оказа че момичетата са много земни и много бързо ме приеха, много бързо се сприятелихме и обединихме. За пореден път се доказа, че с голям колектив се постигат големи резултати… Всички сме обединени в една кауза: победата. Не съм усетила, че съм тук от два-три месеца тука. Още в първия ден момичетата ме прегърнаха и бяха много щастливи, че съм в техния отбор“, разказа пред Елена Шанахова за БНР Вучкова.

Тя остана резерва и не се появи в игра за домакините срещу „Тренто“. „Конеляно“ е еднолично начело във временното класиране с 8 победи от 8 мача и 21 т. В следващия 9-и кръг Паяка и компания ще гостуват на „Скандичи“. Последната загуба на „жълто-сините“ е от 12 декември 2019 г. от „Перуджа“ в шампионатен мач.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html