четвъртък, 2 май 2024 г.

Тандемът Петко Арнаудов и Валентин Ангелов отново с обща изложба

Снимка: галерия „Нюанс“

От 17 ноември в галерия „Нюанс“ ще гостуват Петко Арнаудов – скулптор и Валентин Ангелов – живописец и илюстратор – един сработен тандем с десетки общи изложби зад гърба си. Експозицията може да бъде видяна до 5 декември.

На пръв поглед еклектична, изложбата носи едно ведро настроение, характерно за двамата автори. Сюрреалистични композиции, мистични църкви, изоставени лодки, риби и птици ни отвеждат в един приказен свят, изпълнен с носталгия и спомени за отминали дни. Отвред ни мамят сочни плодове, сякаш току що откъснати от райски градини. И отново е лято и в тревата свирят щурци.

„В година на пандемични вълни и изборни бури потърсихме тихите оазиси от спомени, приказни случки и неосъществени пътешествия, просто за да оцелеем. Тази (да я наречем) самоизолация ни даде сила и увереност в това, че си струва да продължим да творим, и че тези перипети само ще ни направят по-силни и по-добри. Надяваме се да предадем оптимизма си и да върнем усмивките на вашите лица. Ако дори отчасти сме успели, то това ще бъде най-голямата награда за нас“, споделят авторите.

Източник: галерия „Нюанс“

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html