понеделник, 6 май 2024 г.

Съдът спря вписването на решенията на конгреса на БФС

Снимки: Фейсбук; Dsport
Екипът на Димитър Бербатов информира в социалните мрежи, че два състава на Софийския градски са спрели вписването на решенията на конгреса на БФС.
„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба – ФК „Балкан Варвара”, ФК „Венци” и ФК „Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса“, се казва в съобщението на екипа на Димитър Бербатов във Фейсбук. „Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран. Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подал основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“, пише още в съобщението.

„Всеки ден излизат някакви публикации. Като има жалби е нормално. Съдът ще се произнесе. Всичко е предадено надлежно там, където трябва. Ако някой говори нещо друго, това е лъжа. Попитайте Софийски градски съд. Не се доверявайте само на екипа на Димитър Бербатов. Документите са много. Всичко е подадено в срока, в който е указан от държавата, в едномесечния срок“, обясни Емил Костадинов пред bTV. „След конгреса, когато се чуха резултатите, Димитър Бербатов излезе на трибуната и каза, че такъв демократичен конгрес не е виждал. След 5 минути започна да говори друго. Думите на Димитър Бербатов просто не ме интересуват. Нямам представа каква му е целта. Той загуби изборите в пряк двубой. Просто трябва да изчака следващия Конгрес и да се подготви по-добре“, добави той. На 12 октомври 2021 г. Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз за пети път.

Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html