понеделник, 29 април 2024 г.

Икономическа полиция и прокуратура проверяват БФС

Снимки: Dsport

След като по-рано Димитър Бербатов съобщи, че Софийски градски съд е постановил спиране на вписването на решенията от Извънредния конгрес на 12 октомври, малко по-късно стана ясно, че Прокуратурата на Република България и „Икономическа полиция“ са започнали проверка във връзка със строежа на Националната футболна база в Бояна. Информацията съобщи Dsport, позовавайки се на свои източници.

В последните месеци и най-вече около конгреса на БФС, хора от екипа на Димитър Бербатов изнесоха документи, според които изграждането ѝ е станало на много завишени цени, а също и закупуването на различни пособия и стоки, които се използват от националните отбори на България. По информация на изданието, прокурорите ще проверяват и твърденията, че наемателите на хотелската част, ресторанта и бара в базата, не са плащали наема, който е бил описан в договорите им.

В дните след Извънредния конгрес в БФС в отдел „Икономическа полиция“ при СДВР, е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейнонст.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база в Бояна.

Изгочник:  Dsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html