четвъртък, 2 май 2024 г.

Карадайъ: Служебният кабинет счупи доверието в честността на изборите

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Българските граждани заслужават европейски стандарт на живот и отговорни политици. Заслужават знаещи и можещи политици. Те заслужават държавници, политици с държавническо мислене и поведение, посочи Карадайъ.

Мое право е да поискам на секционната комисия да ми помогне при гласуването, право на всеки един е. Не е трудно да се гласува на машина, каза пред журналисти той.

Изборите определят държавните органи, а държавните органи, които отговарят за изборите, би трябвало да гарантират честността на изборите и трябва да създадат възможност на всеки български гражданин да гласува. За съжаление на тези избори видяхме, че този служебен кабинет не се справи с това и счупи доверието в честността на изборите. Бих се обърнал към всички български граждани да излязат и гласуват отговорно за знаещи и можещи политици, за отговорни политици и да изискват от държавните органи да се гарантира честността на изборите, посочи Карадайъ.

Задължително е броенето на контролните разписки. Контролните разписки са въведени в процеса, за да има доверие в електронния вот. Няма логика да я има и да не се брои, тогава за какво ни е, като няма да се брои. Тя точно затова е въведена, каза той.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html