четвъртък, 2 май 2024 г.

Живи вулкани и замръзнали езера: Най-опасните хотели в Европа

снимки: euronews

Европа е пълна със странни, вълнуващо опасни места за престой, които насърчават хората да се свържат с Майката Земя. И не говорим за средностатистическо бягство от технологичния и забързан свят. Открихме дестинации, които поставят цялата красота на природния свят пред и в центъра на ваканционното изживяване.

Ако пандемията ви е накарала да искате да опитате нещо малко по-различно, което да ви извади от уюта и сигурността на дома ви и да ви тласне към ръба, то ние имаме точно това. От спане под вода до закуска край вулкан, ето някои от най-опасните хотели в Европа, базирани на природните елементи.

Отблизо с връх Етна в луксозна вила

Villa Neri Resort & Spa, Италия – Този хотел е собственост на семейство, което е живяло в сенките на един от най-големите вулкани в Европа от поколения. Изненадващо класна атмосфера, като се има предвид близостта до това, което в момента е действащ вулкан, гостите могат да отседнат в една от 24-те луксозни вили, придружени от ресторант и спа център.

Всеобхватният пейзаж на Етна държи посетителите достатъчно близо, за да се възхищават на нейната свирепа красота, но достатъчно далеч, за да се чувстват толкова сигурни, колкото човек може да се почувства на този терен. Посетителите са добре дошли да опитат вино и прясно отгледани маслини от земята, която носи специален етикет, Etna D.O.C.

Нощувка под земята в пещерите на сребърна мина

Sala Silvergruva, Швеция – Тази стара сребърна мина е служила като място за проучване на пещери след затварянето си през 50-те години на миналия век и скоро се превърна в гореща точка за туристи, които искат да изследват нейните потресаващи дълбини.

Хората, които не са напълно доволни от обиколката с екскурзовод из нейните пещерни простори, могат да получат рядката възможност да останат в единствената хотелска стая на мината, оставена практически без надзор за вино, вечеря и забавление под територията на този селски шведски град.

Това пътуване не е за хора със слаби сърца – Sala Silvergruva е почти 1000 фута в най-дълбоката си част.

Минерални извори в основата на скандинавска планина

Frost and Fire Hotel, Исландия – Това скандинавско спа убежище е построено по протежение на редове и редове тлеещи геотермални извори, които водят до зашеметяващия връх Рейкяфел. Изхвърляйки топлина, изворите се използват за захранване на спа съоръженията на открито в хотела и дори допринасят за създаването на някои от неговите ястия в ресторанта чрез готвене от горещи извори.

За да сте в унисон с този вид уелнес изживяване не е нужно да сте по-далеч от 30 минути от столицата на страната Рейкявик.

Подводни миражи откъм езерото

Utter Inn Hotel, Швеция – Минувачите може да се объркат, като си помислят, че това малко пространство помещава обикновена, традиционна шведска резиденция, която просто се носи по вода.

Десет фута под повърхността се намира двойна спалня с големи стъклени прозорци, където гостите спят, заобиколени от десетки видове риби, които обитават езерото.

Леден дворец, построен върху замръзналo eзеро

Hotel of Ice Balea Lake, Румъния – От 2005 г. насам всяка зима е натоварено време за хората, живеещи в близост до езерото Балеа в Румъния, поради възстановяването на прочутия хотел на леда, който се променя тематично всеки сезон.

Гостите се посрещат в ледени стаи и иглута, събрани върху замръзнало езеро, стопляни от дебели одеяла и много греяно вино от ледения бар на хотела.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html