неделя, 5 май 2024 г.

Двама национали пропускат последната квалификация с Швейцария

Снимки: БГНЕС

Двама футболисти напуснаха лагера на националния отбор тази сутрин заради контузии. Това са полузащитникът Едисон Йорданов и бранителят Васил Божиков.

Снощи дебютантът Йорданов получи разтежение в 12-ата минута на контролата с Украйна, завършила наравно 1:1, и бе принудително заменен от Иван Турицов. Капитанът на „Слован“ (Братислава) – Васил Божиков, пристигна в лагера на националите с контузия на прасеца, като от щаба на Ясен Петров изразиха надежда, че защитникът ще бъде възстановен за квалификацията с Швейцария, но това няма да се случи. Така подготовката на националния отбор за мача с „кръстоносците“ в понеделник продължава с 22-а играчи. Националите направиха днес сутринта възстановителна тренировка, в която участие взе и капитанът на „лъвовете“ – Георги Костадинов. Халфът на „Арсенал“ (Тула) се появи вчера в игра за последните 20 минути. Очаква се Костадинов, който страда от мускулен проблем, да бъде напълно готов за визитата на „лъвовете“ в Люцерн на 15 ноември. Следващото занимание на „трикольорите“ е утре, отново на базата на „Черноморец“ (Одеса).

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор ще има 2 сериозни проверки през месец март. В момента ръководството на българския футболен съюз преговаря с евентуални съперници, които също ще бъдат доста сериозни, пише Sportal.bg. Отборът на Ясен Петров вече загуби шансове за класиране на Мондиал 2022 и преди оставащите срещи е на 3-о място в групата с 8 точки, изоставайки с 6 от лидерите Италия и Швейцария, които играят тази вечер.

Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html