събота, 27 април 2024 г.

Джокович става треньор

Снимки: Туитър
Новак Джокович вижда себе си като треньор след края на активната си състезателна кариера. Световният №1 призна това пред сръбските медии след успеха си на Мастърса в Париж.
Във финалния двубой Новак преодоля най-големия си съперник през годината – Даниил Медведев, а въпросът, който провокира думите му за треньорската дейност, бе дали си представя да тренира руснака след известно време.
„Ако трябва да му бъда треньор, няма да има много работа за вършене. Шегувам се. Той е един от най-добрите тенисисти в света в момента. Ако остане здрав, очаквам да бъде на върха в следващите години и да спечели още титли от Големия шлем. Няма съмнение.“
Джокович иска да бъде треньор, защото желанието му е предаде опита си на други.  „Да, виждам се като треньор в бъдеще. Истински обичам този спорт. Не го обичам само когато печеля. Не, обичам го, когато съм на корта с децата си, когато гледам на живо или по телевизията и когато опитвам да предам опита и знанието си на изгряващите тенисисти в „Новак Тенис Център“, към което съм много отдаден. Знанието може да бъде проклятие, ако не го използваш, какъв е смисълът? Имам полза, но какво ще правя с него след това – да го взема със себе си в гроба, да кажа „да, бях най-добрият?“ Не, искам другите да имат информация за моята кариера, моята философия, подход, методология на работа и така нататък.“
Джокович се радва и че вече е започнал да предава опита си на следващото поколение. „Никога не е прекалено късно, но и никога не е прекалено рано. За мен логичното нещо е да предам всичко, което съм научил и постигнал. Виждам се в различни роли в бъдеще и ще се радвам да се развия и като треньор“, откровен е световният №1.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html