събота, 4 май 2024 г.

Кирил Петков си прави реклама със смъртта на Боян Петров

Кирил Петков, кадър Нова телевизия

Прави ли си реклама Кирил Петков на гърба на загиналия алпинист Боян Петров? Този въпрос стана доста актуален в последните няколко седмици, след като стана ясно, че съвсем скоро ще излезе документален филм за алпиниста.

Премиерата на „Отново съм тук“ е планирана за 29 ноември в рамките на „Киномания“, а от 3 декември ще се завърти по кината. През октомври обаче, точно в разгара на предизборната кампания, беше пуснат трейлърът на лентата. Случайно или не, в голяма част от краткото рекламно клипче участва не кой да е, а самият Кирил Петков.

Лентата „Отново съм тук“ е режисирана от все още не толкова добре познатата Поли Генчева, чиято идея е да разкаже за живота и работата на Боян Петров, като показва и опита му да изкачи Шиша Пангма, където, уви, намери смъртта си. Официално Кирил Петков няма нищо общо с идеята и създаването на лентата.

Боян Петров
Снимка: Фейсбук

Подозрително обаче е участието му в самия филм, както и в промотирането му. Бившият служебен министър е показан така, сякаш той е другият важен човек след Боян Петров. В трейлъра на лентата Петков присъства в редица епизоди от спасителната операция на алпиниста. Участва и като глас зад кадър, обяснявайки за организацията и самото протичане на операцията. Доста по-малко екранно време, поне в трейлъра, получава баща му Петко Петков, който всъщност е бил учител на Боян. Така зрителят остава с усещането, че бившият икономически министър е изиграл съществена роля в мащабната спасителна операция и без него тя едва ли не не би могла да се осъществи.

„Галерия“ научи, че нито жена му Радослава, нито синът му са участвали в процеса по създаването на филма. Всъщност Радослава поискала да се свърже с режисьорката и продуцент Поли Генчева, за да разбере повече за идеята й и евентуално да допринесе за сценария и фактологията, но опитите й ударили на камък. Меко казано, е странно роднините на алпиниста да бъдат изолирани от създаването на филма, още повече че жена му Радослава участва активно в организирането на спасителната акция по издирването на Боян, както и при създаването на дарителска сметка за събиране на пари за операцията.

Между другото, преди седмици Радослава влезе в остър конфликт с Кирил Петков. Жената на загиналия алпинист го обвини в лъжа, тъй като от дълго време икономистът си приписва заслуги за издирването на Петров в Хималаите. „Здравейте, единствен проблем е, че не са организирали и платили тези хора, най-малкото защото беше силно политическа акция, а те не са имали властта да направят нещо и не е редно и честно спрямо истинските хора, които свършиха тази нелека задача, да се толерират лъжи. Няма как да съм в грешка тъй като сметката за спасителната акция платих аз“, написа Радослава, като уточни, че в операцията са се включили много други хора, но никой от тях не се опитва да си прави пиар с това и имената им даже не са известни.

 

Източник: в-к „Галерия“

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html