понеделник, 6 май 2024 г.

10 000 посрещнаха Шави на „Камп Ноу“

Снимки: БТА

Близо 10 000 фенове на „Барселона“ приветстваха легендата Шави Ернандес, който официално бе представен като новият треньор на клуба на „Камп Ноу“. 41-годишният бивш футболист подписа договор до 2024 г.

„Много съм развълнуван. Ние сме най-добрият клуб в света и ще работим, за да бъдем успешни. „Барса“ не се примирява с равенства или загуби. Трябва да печелим всеки мач. Нуждаем се от вас, феновете. Особено през тези трудни моменти. Сега ситуацията е трудна и се нуждаем от вас повече от всякога“, заяви Шави. Той бе назначен като заместник на уволнения Роналд Куман. Нидерландецът така и не успя да стабилизира формата на отбора и под негово ръководство „Барса“ изпадна в една от най-тежките си кризи. Причина за това бе и напускането на голямата звезда Лионел Меси в посока ПСЖ. Заедно с „Барселона“ Шави спечели общо 25 трофея преди да напусне клуба през 2015-а. В началото на 2020-а той отказа да поеме каталунците, заявявайки, че не е напълно подготвен.

Треньорът на „Манчестър Сити“ Пеп Гуардиола коментира назначението на неговия бивш футболист Шави Ернандес за наставник на „Барселона“. Според Гуардиола Шави е правилният избор за „каталунците“, но заяви, че не бива да се избързва със сравненията между двамата. „Ако Лапорта и бордът са избрали Шави, то това е защото има милиони позитиви и няколко негатива. Той познава обстановката и ще донесе много позитивна енергия. По-добре е двамата да не бъдем сравнявани. Неговите познания за футбола ще помогнат много на клуба“, сподели 50-годишният испански специалист.

Източник:  Dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html