петък, 3 май 2024 г.

Везенков донесе шеста победа на „Олимпиакос“ в Европа

Снимки: Euroleague
Александър Везенков и „Олимпиакос“ постигнаха трети пореден успех в Евролигата през този сезон. Пред своите фенове в Двореца на мира и дружбата в Пирея българинът и отборът му надиграха „Монако“ с 86:65 в двубой от 8 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 6/2, като се изкачи втори в класирането, докато новакът в надпреварата е с 4 победи и 4 загуби и се намира на осмо място.
206-сантиметровото крило свърши доста работа за „Олимпиакос“ и оформи втория си „дабъл-дабъл“ в Евролигата през 2021/22 – 10 точки и 10 борби. Освен това, националът допълни сметката си с 2 откраднати топки и 2 чадъра за 31 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 2/6 от средно разстояние и 2/3 зад дъгата.
От неговите колеги Тайлър Дорси и Ливио Жан-Шарл бяха най-резултатни с по 18 точки. Костас Папаниколау се разписа с 11. Алфа Диало бе най-резултатен за „Монако“ с 12 точки. Данило Анджусич и Донта Хол останаха с по 11, като последният грабна и 9 борби.
„Олимпиакос“ запази перфектния си баланс в своята зала, след като заличи пасив от 10 точки от първото полувреме. Везенков и компания направиха серия от 9:0 през третия период, с което излязоха напред с 51:43. „Червено-белите“ не само не погледнаха назад, след като поеха водачеството за първи път в мача, но и продължиха да увеличават преднината си, за да стигнат до убедителния успех.
„Имаме си доверие. Грешки ще се правят и ще имаме лоши моменти, но един се бори за другия и всички се борим за отбора. Трябва да се възползваме от нашия щаб. Опитах да помогна в борбите и в защита. Важно е, че победихме. Реагирахме в три от 4-те части, справихме се добре в отбрана. „Монако“ е отбор с много талант, който ще нанесе доста удари. Този път беше добре“, националът ни след успеха.
„Щастливи сме в отбора, като едно семейство сме. Не летим в облаците с тези 6 победи. Целта е далече. Ще има трудни моменти, но с насоките на по-опитните ще станем по-силни. Искам да помагам на тима да печели. Силите ни са по-малко, защото имахме 2 мача миналата седмица. Но се опитахме да се върнем отново на високо ниво. Ако мога да науча нещо от играчи като Принтезис, Папаниколау и Слукас, ще го направя с удоволствие“, добави крилото.
На 12 ноември „червено-белите“ ще гостуват на Зенит, а „Монако“ ще играе срещу „Байерн“ (Мюнхен).
Източник: bball.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html