неделя, 28 април 2024 г.

Най-обитаваните от духове места в света – част 1

снимки: Интернет

Ако посещението на обитавани от духове места е за вас, пригответе се да удължите (и укрепите!) своя списък с места с паранормални явления. В навечерието на Хелоуин сме ви приготвили списък с най-обитаваните от духове места за да ви заредим с правилното настроение и да ви поуплашим.

Въпреки че в Съединените щати има много обитавани от духове дестинации, те съставляват само малка част от призрачните точки по света. От Аокигахара, известна още като гората на самоубийците, в Япония до Острова на куклите в Мексико, няма недостиг на призрачни сцени и наблюдения на тази планета и извън нея.

  1. Château de Brissac; Brissac-Quincé, Франця 

Като един от най-високите замъци във Франция, седеметажният замък Château de Brissac се твърди, че е домакин на „Зелената дама“, която, както е посочено на уебсайта на замъка, е незаконна дъщеря на крал Чарлз VII. Тя е убита от съпруга си, след като той разбра, че има любовна връзка. Говори се, че е била облечена в зелена рокля по време на смъртта си, а сега обикаля замъка, стенейки в ранните сутришни часове.

2. Гробище La Recoleta, Буенос Айрес, Аржентина

Не е изненада да чуете, че гробището е обитавано от духове. Гробището La Recoleta в Буенос Айрес е дом на гробовете на много забележителни хора, включително Ева Перон, президенти на Аржентина, носители на Нобелова награда и дори внучка на Наполеон. Пълно е със зашеметяващи и зловещи статуи, мавзолеи, детайлни надгробни плочи и каменни пътеки. Една от най-забележителните истории за духове включва Дейвид Алено, бивш гробокопач, който е работил на гробището десетилетия, преди да се самоубие. Местните разказват, че и днес може да чуете дрънкането на ключовете му.

3. Хотел Banff Springs, Канада

Разположен в националния парк Банф и обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО, този известен канадски хотел има тъмна история. Много гости съобщават за привидения и призраци, включително за Сам пиколото, който продължава да върши работата си дори и след смъртта си през 1975 г. Легендата разказва, че той помагал на гостите, които са били заключени извън стаите си, а сега асансьорът понякога се отваря на етажи без бутоните да са натиснати.

4. Гората Aokigahara, Япония

Известна още като гората на самоубийците, Aokigahara се намира в дъното на планината Фуджи в Япония. Има повече от 500 съобщени самоубийства в гората от 50-те години на миналия век. Някои хора казват, че това е заради големите подземни находища на желязо, които пречат на компасите и карат хората да се губят. Други обвиняват връзката на гората с демоните в японската митология. Кой знае какви духове дебнат там?

5. Tower of London, Англия

Топ туристическа дестинация в Англия, Лондонската кула е крепост, известна с неумолимата си история като затвор и място за екзекуция. Призраци от всяка възраст и пол се обикалят коридорите. Ако прекарате повече време там може да видите обезглавени кралици, наказани със смърт крадци и убийци, военнопленици или доро двама млади принцове, които са затворени и изчезнали през 1483 г…. само за да бъдат открити останките им в кулата през 1647 г.

6. Форсайт Парк, Савана, Джорджия

Савана, Джорджия е град, пълен с множество обитавани от духове места, а неговите мистериозни подземни тунели са ключов играч в този статус – особено във Форсайт Парк. Легендите разказват, че в подземията са извършени множество аутопсии на все още живи хора, операции и различни други интервенции. Някои казват, че виждат сенчести фигури, когато обикалят тунелите днес. 

7. Замъкът на добрата надежда; Кейптаун, Южна Африка

Първоначално станция за кораби, построена от холандската източноиндийска компания, този замък също е служил като военна крепост и затвор по време на Втората бурска война от 1899 до 1902 г. Официалният уебсайт на замъка излага неговото ужасяващо минало, което включва обесване на мъже. Един от тях е наложил проклятие на губернатора Питер ван Нуд, който ги осъдил на смърт, а на следващия ден губернаторът починал от сърдечен удар. Ако сте готови, можете да обиколите многото стаи на замъка – включително и камерата за мъчения.

Източник: housebeautiful

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html