неделя, 28 април 2024 г.

Григор срещу французин на старта в Париж

Снимки: Туитър

Григор Димитров ще се изправи срещу Ришар Гаске в първи кръг на започващия на 1 ноември Мастърс турнир в Париж, отреди жребият. При евентуална победа съперник на българина във втори кръг ще бъде Карен Хачанов или квалификант. На 1/8-финала хасковлията би могъл да се изправи срещу един от големите фаворити – Александър Зверев, а при евентуално класиране на първата ни ракета на полуфинал може да видим нов сблъсък между него и Даниил Медведев.

При последното си участие на Мастърса в Париж през 2019 г. Димитров победи Юго Умбер, Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин по пътя към полуфинала, където отстъпи пред Новак Джокович. Именно това е и най-доброто класиране на първата ни ракета в турнира. Предстоящият сблъсък ще бъде девети между Димитров и Гаске. До момента балансът е 5-3 в полза на французина, но българинът е в серия от три поредни успеха срещу този опонент.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович, за когото това е първи турнир след US Open, ще започне участието си във втори кръг срещу победителя от мача между Мартон Фучович (Унг) и Фабио Фонини (Ит).

Източник:  tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html