събота, 27 април 2024 г.

Подводна йога – Новoто приключение, което да опитате

снимки: euronews

Чувствали ли сте някога, че вашата йога сесия просто не е достатъчна? Е, сега можете да изведете практиката си на следващото ниво под формата на подводна йога – нова дейност, създадена от хотел Windjammer Landing в Сейнт Лусия.

Занятията се провеждат на 20 фута под Карибско море и са предназначени да се борят със стреса, да насърчават здравословното дишане и да накарат новите водолази да се чувстват спокойно в подводната си среда.

„Намерението на програмата е да позволи на новите водолази да могат да се отпуснат под водата, тъй като гмуркането изисква много отпускане и усещане за комфорт, за да настроите своята плаваемост и по принцип просто да се чувствате удобно под водата“, обяснява Абигейл Браун, майстор гмуркач в Източните Кариби. „За опитните гмуркачи това е просто друг начин да се отпуснат под водата, по-съзнателен начин, при който всъщност мислят за дъха си.

Веднъж във водата, участниците се насърчават да продължат да практикуват упражненията за дълбоко дишане, които са научили на лодката, както и да изпълняват някои подводни йога пози.

Ползите от тези упражнения включват забавяне на сърдечната честота и понижаване на кръвното налягане, както и предизвикване на усещане за спокойствие – ключов инструмент за тези, които са блокирани на дъното на морето.

„Програмата също има за цел да позволи на хората просто да се отпуснат от цялата ситуация с Covid и всичко, което се случва“, обяснява Браун.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html