неделя, 28 април 2024 г.

Официално: Фейсбук се преименува на Мета

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, сн. Ройтерс

Американската компания Фейсбук променя името си на Мета (Meta) с цел това да отразява виждането й за бъдещето, съобщи днес нейният основател Марк Зукърбърг, цитиран от световните агенции. „Сега се наричаме Мета“, каза Зукърбърг, който очаква социалната мрежа в новата си версия да достигне един милиард души през следващите 10 години. По думите му Мета ще бъде място, където хората да могат да взаимодействат, работят и създават продукти и съдържание. Зукърбърг се надява, че това ще бъде нова екосистема, създаваща „милиони“ работни места за творци, предава БТА.

Новото название на компанията майка ще представя по-добре всичките й дейности, но името на различните мрежи ще остане непроменено, отбеляза той. Според скептиците преименуването на компанията изглежда е опит да се измести вниманието от т.нар. Фейсбук документи – изтекли в медиите материали, разкриващи как компанията е пренебрегвала вътрешни доклади и предупреждения за вредите, нанесени или усилени от нейната социална мрежа по света.

Съобщението за новото име беше направено в момент, когато Фейсбук преживява екзистенциална криза. След направените разкрития компанията е подложена на внимателно наблюдение от законодателни и регулаторни органи в много държави.

Обяснявайки решението за промяната, Зукърбърг каза, че името Фейсбук вече не отразява всичко, което прави компанията.

Освен своята основна социална мрежа тя сега включва Инстаграм, Месинджър и други платформи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html