неделя, 28 април 2024 г.

Семейни почивки в Европа

снимки: euronews

За тези, които искат да резервират почивка в последната минута, ново проучване разкри европейските места, които предлагат най-доброто съотношение цена/качество за цялото семейство.

Ето шест от най-евтините и весели европейски почивки, за да задоволите есенната си страст за скитания със семейството.

Мармарис, Турция

Големият курорт Мармарис е известно място за търсещите слънце. И тъй като Турция отменя изискването напълно ваксинираните пътници да представят отрицателен тест за COVID-19 при пристигане, стигането до там стана по-лесно. Пристанищният град има много места за къпане и множество ресторанти, от които да избирате. За най-малките също има огромен избор от забавления и атракции.

Алгарве, Португалия

Алгарве, най-южният регион на Португалия се нуждае от малко представяне. Близо 4 милиона туристи годишно се стичат тук, изследвайки зашеметяващите скали на района, морски пещери и красиви крайбрежни села. С Атлантическия океан от двете страни и гарантирани диви вълни, това е особено добро място за сърфистите. А наблюдателите на птици имат своя избор от лагуни, за да наблюдават невероятната орнитофауна в района в защитения Parque Natural da Ria Formosa.Има и редица сърф училища за най-малките.

Прага, Чешка Република

Прага, без излаз на море, няма да бъде първият ви избор, ако давате приоритет на слънцето и морето, но столицата със сигурност предлага много цветове в стария си град и завладяваща история. А на четвърто място на барометъра на ваканционните разходи, скитането по изящните му улици няма да ви струва много.

За малките има много атракциони и лакомства.

Коста дел Сол, Испания

Това беше избраната дестинация на Борис Джонсън миналата седмица. Посещението на министър-председателя в Марбея е описано като „най-добрия вот на доверие, което бихме могли да имаме“ от президента на туризма на Коста дел Сол Франсико Саладо. Още много британци ще летят до южното крайбрежие на Испания, за да се насладят на по-топлото време и тюркоазените води на Средиземно море.

Това е подходящ вариант за семействата с малки деца, заради безкрайните възможности за забавления и аниматори. Храната и коктейлите също са за предпочитане.

Фуншал, Мадейра

Фуншал е столицата на красивия архипелаг Мадейра, автономен регион на Португалия, който всъщност е по-близо до мароканското крайбрежие. Мекото време е почти гарантирано от субтропичния климат на острова, така че не е трудно да се разбере защо туристите пътуват до външния край на Европа този октомври.

След като стигнете там, има много неща за правене в населения град Фуншал – от изкачване по хълмовете до инспектиране на известните винарски изби на Мадейра.

Пафос, Кипър

Пафос е чудесна дестинация за семейства, предлагайки прекрасни плажове и заливи за плуване заедно. И това не е просто още една морска и пясъчна дестинация; районът е обитаван още от периода на неолита, така че има тонове местна история, която също да попиете.

Легендата разказва, че тук е родена богинята на красотата Афродита, а целият Пафос е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html