събота, 27 април 2024 г.

Респект! След Истанбулската конвенция, Конституционният съд отряза и извратеняците за понятието пол

Снимка ПИК
Иво ДИМИТРОВ
България все още е жива. Напук на всякакви влечуги, които се домогват до власт, грантове и позиции, за да работят за световната либерално-джендърска педерастия. Българският конституционен съд категорично и безалтернативно поряза попълзновенията на родните джендъри, които се опитват да осъществяват внос на псевдодемократичната си идеология у нас. В продължение на решението си, с която отхвърлиха Истанбулската конвенция, конституционните ни съдии постановиха безалтернативно, че понятието „пол“, според Конституцията, следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.
В мотивите на решението се подчертава изрично:
„… в Конституцията на Република България (а следователно – и в българското право, чиито фундамент е именно Конституцията), понятието „пол“ като обуславящо личния и семейния статус на гражданите има само биологично съдържание. Съдът обръща внимание, че според установената му практика всяко незачитане на неговите актове „е нарушение на самия основен закон, защото засяга основните принципи, залегнали в чл. 4, ал. 1 за правовата държава, която се управлява според Конституцията и законите в страната“ (Решение № 8 от 2010 г. по к.д. № 2/2010 г.). Именно във връзка с това „принципът на правовата държава изисква съобразяване с решенията на Конституционния съд като част от действащото право и точното им изпълнение“. Дадените от съда тълкувания и правни оценки трябва да се съобразяват в тяхната цялост, да не се изваждат от контекста и да не им се придава смисъл, какъвто решението не съдържа (Решение № 1 от 2013 г. по к.д. № 5/2012 г.).“
Стадо без мърша няма и в нашия случай е така. Единственият съдия, обявил се против решението, е Георги Ангелов – най-новият член на Конституционния съд.
Решението на конституционните ни съдии обаче е историческо. То вдъхновява и дава увереност на милиони нормално мислещи българи, че консервативните ценности, устоявани с десетилетия по нашите земи, няма как да бъдат заметени от новите псевдолиберални щампи на световните извратеняци. А в тези тревожни и трудни времена хората имат нужда от опора и сила. Точно това им дават юристите, които зачитат традиционните ценности. Подобни сигнали са изключително важни в ситуации на хаос като сегашната, когато огромната маст от партиите са готови да участват и в прайда, за да се харесат на новите колонизатори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html