неделя, 28 април 2024 г.

В „Театъра на кошмарите“: „Ливърпул“ унижи „Юнайтед“

Снимки: marca.com; telegraph.co.uk

„Ливърпул“ унижи „Манчестър Юнайтед“, вкарвайки му цели 5 гола насред „Олд Трафорд“ в голямото дерби на Висшата лига.

Мърсисайдци започнаха разгрома още от петата минута, когато Наби Кейта завърши отлична атака, в която домакините се бяха увлекли в предни позиции. Диого Жота удвои още в 13-ата след страхотно центриране на Алекзандър-Арнолд, а Мохамед Салах даде началото на своя хеттрик в 38-ата минута. Египтянинът заби втори дълбоко в добавеното време на първата част, а третият дойде почти с подновяването на играта. Кошмарът в „Театъра на мечтите“, както е наричан „Олд Трафорд“ бе пълен. За първи път в историята си „червените дяволи“ губят в мач от Висшата лига с разлика от четири гола на полувремето.

Кристиано Роналдо върна едно попадение в 52-рата, но то бе отменено след намесата на ВАР, защото се оказа, че е зад последния в отбраната на гостите. Малко по-късно червен картон бе спестен на Хари Магуайър, който спря непозволено с шпагат Диого Жота на границата на наказателното поле, когато португалецът излизаше очи в очи с Давид де Хеа.

За сметка на това Пол Погба се отправи към душовете само 15 минути, след като се появи в игра. Французинът влезе брутално в краката на Кейта и макар първоначално да получи само жълт картон, преразглеждането убеди Крейг Полсън, че халфът на „Юнайтед“ е прекрачил всяка граница. В резултат дори гвинейският национал бе изнесен на носилка.

Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html