неделя, 28 април 2024 г.

ЦСКА аут от Европа, издъни се срещу украинци

Снимки: БГНЕС
ЦСКА допусна поражение с 0:1 от украинския „Заря“ (Луганск) в третия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите. Поражението остави „червените“ на дъното в потока, а това прави продължаването напред в турнира почти невъзможно.
„Червените“ изиграха силно първо полувреме, но въпреки добрите атаки, така и не успя да вкараха. След почивката гостите започнаха да поглеждат по-често към вратата на Густаво Бусато. Натискът доведе и до попадение. В 65-ата минута украинците поведоха в резултата. Аллаяр Сайадманеш стреля в далечния ъгъл с мощен шут за 1:0.
В края на срещата в рамките само на минута „червените“ имаха претенции за три дузпи. Един път за нарушение в наказателното поле срещу Йоан Баи и два пъти за игра с ръка в пеналта при сериозни разбърквания, но главният рефер не отсъди такива. Съдията нямаше на помощ система за видеоповторение, която да му помогне за по-точни отсъждания.
В даденото от арбитъра продължение 27-годишният Тибо Вион получи директен червен картон за грубо нарушение.
ЦСКА остава на последното място в група С само с една точка от равенството (0:0) с „Бодьо/Глимт“. В следващия кръг ЦСКА гостува в Украйна.
Мачът бе под №245 за „армейците“ в евротурнирите. Бусато пък изигра своя мач №19 с екипа на ЦСКА в Европа и настигна един от най-големите вратари на „червените“ в клубната история – Стоян Йорданов. Така двамата делят четвъртото място във вечната ранглиста. В челната тройка са Георги Велинов с 33 мача, Йордан Филипов с 26 и Георги Найденов с 21.
„Аплодирам състезателите за първото полувреме. Една частица от секундата не ни достигаше в завършващата фаза, за да постигнем така желаната победа, но не успяхме. През второто полувреме, незнайно защо, по този начин – след гола, който получихме от тъч, им дадохме свобода и да отбележат гол. Чак след гола започнахме да играем тоя футбол, който практикувахме през първото полувреме“, коментира след срещата треньорът на домакините Стойчо Младенов. Той не подмина и съдийството. „Видяхте какви скандални съдийски ситуации – вместо на тях да им покажат червен картон на футболиста, който пипна с ръка последен в защитата – какво да коментирам съдийството, не е моя работа. Имаме още мачове, но шансовете ни да излезем от групата са минимални, да не кажа никакви. Ще изиграем оставащите срещи както подобава на името на ЦСКА. И в шампионата, и за Купата на България ЦСКА трябва винаги да излиза във всеки мач за победа – това се стараем аз и моя екип да налагаме като поведение на терена“, каза още селекционерът.
Източник: bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html