неделя, 28 април 2024 г.

Роналдо изведе „Юнайтед“ до нов велик обрат на „Олд Трафорд“

Снимки: Sports.ru
Феновете на „Манчестър Юнайтед“ изживяха поредна паметна европейска вечер. Вдъхновени от Кристиано Роналдо и Маркъс Рашфорд, „червените дяволи“ надиграха гостуващия „Аталанта“ чрез обрат от 0:2 до 3:2. 
Домакините показаха различна игра в двете полувреме на двубоя от група 6 на УЕФА Шампионска лига, но целеустремените им действия през втората част доведоха до порой от удари към вратата на италианския тим. В заключителната фаза на двубоя съставът на Джан Пиеро Гасперини не издържа и физически на предложеното предизвикателство от отбора на колегата си Оле Гунар Солскяер.
Иначе „черно-сините“ от Бергамо поведоха с ранен гол. В 15-ата минута Марио Пашалич засече подаване на Давиде Дзапакоста и от 4-5 метра насочи топката във вратата на Давид Де Хеа. Хърватинът е първият футболист на италиански клубен тим, реализирал попадения в Шампионска лига, както срещу „Юнайтед“, така и срещу „Манчестър Сити“. „Богинята“ удвои преднината си в 27-ата минута чрез Мерих Демирал. „Червените дяволи“ за първи път изоставаха с два гола на почивката при домакинство на ниво Шампионска лига, но започнаха второто полувреме с решителни и атакуващи действия. В 53-ата Маркъс Рашфорд стреля точно, покрай вратаря за 1:2.
Нападателят вкара във втори пореден мач след завръщането си от контузия в рамото. Попадението бе под номер 300 за 20-кратния шампион на Англия под ръководството на Солскяер. Хари Магуайър изравни в 75-ата минута. Само шест минути по-късно, използвайки страхотната подкрепа на феновете си, „дяволите“ стигнаха до победен гол чрез CR7. Португалската суперзвезда вкара след поредно фамозно извисяване във въздуха и удар с глава точно в долния десен ъгъл на вратата. Голът е шести за него през сезона и 137-ми в Шампионска лига, 18 от тях с екипа на „червените дяволи“.
Носителят на пет златни топки вече е само на пет попадения от общо 800 в своята кариера. „Аталанта“ става 38-ият отбор, на когото вкарва Роналдо в този турнир. Това е рекорд на Шампионската лига.
Източник: btv.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html