неделя, 28 април 2024 г.

„Байерн“ (Мюнхен) отказа „Бенфика“ за 15 минути (резултати)

Снимки: БГНЕС; БТА
„Байерн“ (Мюнхен) победи „Бенфика“ с 4:0 в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Всички попадения са гостите дойдоха в период от 15 минути през второто полувреме. През първата част гол на Робърт Левандовски бе отменен заради игра с ръка. Във втората минута на второто полувреме Одисеас Влаходимос изби удар на Бенжамен Павар в лявата греда. Томас Мюлер също нацели гредата минута по-късно, но беше в положение на засада.
В 52-рата минута второ попадение на баварците бе отменено. Томас Мюлер изпрати топката в противниковата врата, но Кингсли Коман бе в засада в хода на атаката. В 70-ата минута Лирой Сане откри резултата с гол от пряк свободен удар.
10 минути по-късно появилият се като резерва Евертон си отбеляза автогол с глава, в опит да изчисти центриране на Серж Гнабри. В 82-рата минута Левандовски също попадна сред голмайсторите, след като бе изведен на празна врата от Лирой Сане. В следващата атака Сане удвои головата си сметка за вечерта след нов гол за крайното 4:0. В другия мач от групата „Барселона“ победи „Динамо“ (Киев) с 1:0.
Баварците са лидери в класирането с актив 9 пункта и голова разлика 12:0. „Бенфика“ е втори с 4 точки.
РЕЗУЛТАТИ:
Група Е
„Барселона“ – „Динамо“ (Киев) 1:0
„Бенфика“ – „Байерн“ 0:4
Група F
„Манчестър Юнайтед“ – „Аталанта“ 3:2
„Йънг Бойс“ – „Виляреал“ 1:4
Група G
„Залцбург“ – „Волфсбург“ 3:1
„Лил“ – „Севиля“ 0:0
Група H
„Челси“ – „Малмьо“ 4:0
„Зенит“ – „Ювентус“ 0:1
Източник: bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html