неделя, 28 април 2024 г.

Британец спря Григор за финал в Калифорния

Снимка: EPA/MARTIAL TREZZINI
Григор Димитров не успя да се класира за финала на Мастърса в Индиън Уелс. Българинът загуби на полуфинал с 2:6, 4:6 от №21 в света Камерън Нори. Хасковлията не успя да покаже страхотната си игра от предишните срещи. За достигането си до Топ 4 Григор записа убедителни победи над Даниел Алтмайер и Райли Опелка, плюс страхотни обрати срещу шампиона на US Open Даниил Медведев и срещу шампиона на Мастърса в Маями Хуберт Хуркач. За хасковлията това беше първо участие на полуфиналите в Калифорния.
Срещата започна със сервис гейм на Григор. Той поведе с 40-30, но загуби следващите три разигравания. Едва тогава българинът успя да се разпише, за да намали изоставането си на 1:4. Първата ни ракета стигна и до първия си пробив за 2:4, но загуби следващите два гейма, а с това и сета.
Втората част отново започна лошо за Димитров. Той загуби първите два гейма, а след това успя да намали с гейм на собствен сервис. При 1-2 Гришо стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. Той продължаваше да се бори докрай въпреки тежката си ситуация, но не успяваше докрай да оползотвори шансовете си. До края двамата тенисисти не успяха да стигнат до нова точка за пробив и Нори затвори мача в своя полза след 87 минути игра.
„Това беше най-големият мач в досегашната ми кариера“, каза британецът в интервюто на корта. „Днес усещах дори повече напрежение, отколкото в четвъртък. Излязох на корта и играх наистина добре. Предполагам, че Григор беше леко умерен от предишните си двубои, но въпреки това се бори здраво и направи задачата ми трудна, особено в началото на втория сет. През тази година играх множество големи мачове и мисля, че това ми помогна. Вече съм свикнал с атмосферата на подобни важни срещи. Чувствам се все по-уверен и съм щастлив, че успявам да налагам своята игра в ключовите моменти“, завърши Нори, който в неделя ще играе на първия си финал от сериите Мастърс. Негов опонент ще бъде грузинецът Басилашвили, който отстрани Тейлър Фриц (САЩ) – 7:6(5), 6:3.
Източник: bgtennis.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html