неделя, 28 април 2024 г.

На 95 години Елизабет Втора се отказва от алкохола

Снимка: LadyZone

Медицинският съвет не е свързан с някакво заболяване, пише британският вестник „Дейли Телеграф“. Елизабет II иска да е във форма за платинената годишнина (70 години) от възкачването си на трона следващото лято. Медиците само й препоръчали да намали алкохола, но тя решила да го спре напълно.

Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, реши напълно да се откаже от алкохола. Както съобщи в петък на уебсайта си The Daily Telegraph, кралицата била към това решение от препоръките на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години) от възкачването си на трона във възможно най-добра форма.

Позовавайки се на информирани източници в британския кралски двор, публикацията посочва, че медицинските съвети не са свързани с някакво заболяване и са дадени на Елизабет II „като предпазна мярка“. Последната дума по този въпрос остава на Нейно Величество.

„Тя иска да се чувства възможно най-добре, за да се наслади на честването следващото лято, а наскоро лекарите ѝ казаха, че намаляването на алкохола ще бъде от голяма помощ. Кралицата сама взе решение да се откаже напълно от спиртните напитки, но тя никога не е пила много“, казва източникът.

Според британски медии Елизабет II си позволявала понякога по чашка по време на вечеря, както и сухо мартини преди обяд. „Дейли Телеграф“ отбелязва, че съпругът ѝ принц Филип, който почина на 99-годишна възраст тази пролет, е бил любител на коктейлите.

Кралицата майка Елизабет Боуз-Лайън, която почина на 102 години, бе почитателка на джина. Бутилката джин бе неизменен атрибут в карикатурите, които закритият вече в. „Пънч“ обичаше да пуска на страниците си.

Източник: Нова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html