неделя, 28 април 2024 г.

„Хебър“ прескочи във II кръг на волейболната Шампионска лига

Снимки: CEV.EU
Волейболистите на „Хебър“ (Пазарджик) извършиха истински подвиг при дебютното си участие в Шампионска лига и след „Златен гейм“ продължават във втори кръг на най-престижния европейски турнир. Българският първенец победи като домакин испанския „Лас Палмас“ с 3:1 (20, -25, 16, 18), в мач-реванш от първи квалификационен кръг на Шампионската лига.  Така, след загубата с 0:3 в първия мач в Испания, се стигна до „Златен гейм“. „Хебър“ се наложи с 15:13 и отстрани испанците. Във втория кръг тимът, воден от Камило Плачи, ще срещне беларуския „Шахтьор“ (Солигорск).
Най-резултатни за успеха на „Хебър“ бяха Брадли Гънтър и Якопо Масарис по 19 точки. Бившият капитан на националния ни тим Тодор Алексиев добави 17 точки, а центърът Николай Къртев завърши с 12 т.
„Искам да посветя победата на Камило Плачи, който е в болница и не може да изживее сега тази тръпка. Малко хора вярваха, че след като паднахме с 0:3 в първия мач в Испания, ще направим нещо подобно. Много се радвам за целия отбор и цялото ни ръководство, защото работихме много усилено през последните десет дни, за да реализираме нашите грешки. Видяхме, че сме равностойни с този отбор, допускахме елементарни грешки в ситуациите, затова там ни победиха категорично. Хубавото е, че се видя, че отборът може да играе под напрежение – в такъв важен мач, на такова ниво. В неделя имаме и Суперкупа – срещу много силен отбор, този на „Нефтохимик“. Двубоят с Лас Палмас беше от голяма полза, важното е, че продължаваме напред в турнира. Вярвахме в себе си и направихме обрата. В някои елементи стояхме дори по-добре от съперника в предния мач, но при извадена топка на брейкпоойнт бяха по-добри от нас и в атака. В тази среща с участието на Тошко Алексиев добавихме много в атака, както и всички останали, които влязоха, много помогнаха. Колективната работа донесе резултата и, дай Боже, да надграждаме във всеки мач, да имаме шанса да стигнем до трети кръг. Би било страхотно“, коментира либерото Теодор Салпаров.
„Мачове като този ме мотивират и ме държат жив, заслужават си всички лишения  и цялата свършена работа на тези години. Особено във фитнеса, за да мога да бъда на това ниво, защото чисто технически едва ли ще стана по-добър, но ако съм добре физически, мога да играя и на тези години на високо ниво. Съумяхме да направим страхотен колектив, заслужавахме този мач, заради себераздаването на всички момчета в отбора и всички в екипа“, каза още 49-годишният бивш национал.
Източник: bgvolleyball.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html