неделя, 28 април 2024 г.

Григор ще играе на полуфинал в Индиън Уелс

Снимка: Tennis.bg
Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист се наложи над 8-ия в схемата Хуберт Хуркач след 3:6, 6:4, 7:6(2). По подобие на двубоя си срещу водача в схемата Даниил Медведев, Димитров успя да направи пълен обрат и за първи път в кариерата си заслужи място във финалната четворка. Негов следващ съперник ще бъде Камерън Нори, който отстрани Диего Шварцман. 
И двамата тенисисти не допуснаха точки за пробив до гейм №8. Тогава Димитров спаси две точки за пробив, но при третата си възможност Хуркач проби за 5:3 в негова полза. Полякът после успя да затвори сета на собствен сервис с гейм на 15.
Втората част започна перфектно за Григор. Той проби при първата си възможност в мача и поведе с 2:0. За съжаление Хуркаш успя веднага да отговори с рибрейк. При 3:3 Димитров трябваше да премине през критичен момент. Той обаче успя да отрази две точки за пробив и поведе с 4:3. При 5:4 Гришо стигна до точка за пробив и успя да изравни сетовете.
При 1:1 в третата решителна част хасковлията изостана с 15-40 на собствен сервис, но с няколко великолепни отигравания успя да си вземе подаването. В тези минути започна да си личи и умората в Григор от вчерашната изтощителна битка с Медведев. Той обаче се стегна и стигна пръв до пробив и дръпна с 4:2. След това Гришо затвърди с гейм на 15 и поведе с 5:2. Драмата обаче продължи с пълна сила. Българинът сервира за спечелване на мача при 5:3, но допусна пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него първата ни ракета поведе с 4:1, а смяната на полетата дойде при 4:2 точки. След това Григор направи още един мини брейк за да поведе с 5:2. При 6:2 той си осигури 4 мачбола. Още при първата си възможност Димитров затвори мача в своя полза, записвайки победа №100 на Мастърс турнири в кариерата си.
„Чувствам се различно. Опитвам се да си възвърна добрия ритъм както в тениса, така и в живота. В момента не изпитвам болка, чувствам се добре. Това, че тялото ми е на необходимото ниво, ми дава огромна увереност и това се отразява на играта ми. Този факт сам по себе си ме прави щастлив, да не говорим за печеленето на мачове“, каза Димитров пред Tennis Channel след двубоя.
„В момента съм фокусиран върху това да се наслаждавам на ежедневния си живот. Не съм обсебен от резултатите, независимо дали печеля или губя. Всеки път, когато изляза на корта, знам защо съм там и какво да правя. Когато работата е свършена, продължавам напред, като в същото време намирам начин да се разсея и да се разтоваря. Напоследък този метод ми върши много добра работа“, каза още българинът.
В битка за място на финала Димитров ще се изправи срещу втората ракета на Великобритания – Камерън Нори. При евентуална победа срещу британеца българинът ще се завърне в Топ 20 на световната ранглиста.
Източник: Tennis24.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html