събота, 27 април 2024 г.

Фенове прекъснаха мача Албания – Полша

Снимки: БГНЕС
Полша постигна ценна победа с 1:0 при гостуването си на Албания в битката за второто място в в група I за Мондиал 2022. Така „дружина полска“ изпревари съперника за мястото за бараж с две точки. Единственият гол в срещата вкара Карол Свидерски в 77-ата минута. Нападателят засече с глава центриране на Матеуш Клих.
След това той и съотборниците му изразиха бурно радостта си пред феновете на домакините, които започнаха да ги замерят с бутилки и други предмети. Срещата беше прекъсната, а главният рефер прибра двата отбора в съблекалните. 20 минути по-късно мачът беше подновен. В същата група Англия завърши наравно 1:1 у дома си срещу Унгария. Роланд Салай изведе гостите напред от дузпа в 24-ата минута, а Джон Стоунс изравни в 37-ата минута.
Дания се превърна в първия отбор от Европа, който се класира за световното първенство в Катар 2022. Това стана факт след победа с 1:0 у дома над Австрия. Така „Червения динамит“ записа осми успех в осем мача в група F и с 24 точки и голова разлика 27:0 е недостижим на върха. Отборът на Украйна прие състава на Босна и Херцеговина, воден от Ивайло Петев,  и мачът завърши наравно 1:1 в група D. Двата тима изиграха интригуващ двубой и си размениха по едно попадение чрез Андрий Ярмоленко в 15-ата и Анел Ахмедходжич в 77-ата минута.
Португалия разгроми гостуващия Люксембург с 5:0 в двубой от 8-ия кръг на световните квалификации в поток А. Над всички в срещата беше капитанът и голямата звезда на домакините Кристиано Роналдо, който се отчете с хеттрик, вкарвайки две дузпи в 8-ата и 13-ата минута и още едно попадение в 87-ата минута. Той вече има 115 гола за Португалия.
Източник: bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html