събота, 27 април 2024 г.

Националите обърнаха Северна Ирландия, Неделев герой

Снимки: Ройтерс и БГНЕС
Националният отбор по футбол взе втора победа в световните квалификации, надигравайки Северна Ирландия с 2:1 на стадион „Васил Левски“. Тимът, воден от Ясен Петров, се реваншира за загубата от Литва няколко дни по-рано, въпреки че не направи най-добрия си мач. Тодор Неделев се превърна в герой за България с два гола в 53-ата и 63-ата минута, с които донесе обрата. Преди това Северна Ирландия поведе с попадение на Конър Уошингтън в 36-ата минута. Силен мач изигра и вратарят Иван Караджов, благодарение на когото България получи само един гол преди почивката.
„Целият отбор се раздаде на максимум. Имах ден – спасих, каквото можах. През второто полувреме излязохме променени и с двата гола на Тошко Неделев обърнахме мача. Тази победа е за Ясен Петров и за Георги Шейтанов. Продължаваме да работим, в отбора има много млади и талантливи момчета. Тези двама човека ми се довериха и съм щастлив, че направих всичко възможно да им се отблагодаря“, сподели Караджов пред БНТ 1.
С победата българските футболисти събраха 8 точки и се изкачиха на трето място в група С след седем мача. Северна Ирландия е на четвърто място с 6 двубоя и пет точки. В друг мач от нашата група Швейцария не срещна трудности в гостуването си на Литва и победи с 4:0. С този резултат играчите на Мурат Якин си гарантираха минимум на бараж за класиране за световното първенство в Катар догодина. В последния си мач „кръстоносците“ са домакини именно на България.
Двубоят със Северна Ирландия се проведе само часове след конгреса на БФС, на който Борислав Михайлов беше преизбран за пети мандат. Бившият вратар обаче не присъстваше на срещата. На Националния стадион имаше около 200 души, сред които и президентът на България Румен Радев. Впечатление направи, че той не беше във ВИП ложата.
„Победата бе много важна, за да опровергаем слабата игра срещу Литва. Второто полувреме смачкахме отбора на Северна Ирландия. Всички сме щастливи, че спечелихме този мач. Остана един мач в групата, в който трябва да се представим на ниво“, заяви героят Неделев.
Източник: gol.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html